Hype: Se on puoliksi täytetty

19.07.2009 - 21:06 / Otto Sinisalo.


Katuojan Rasismia, pedofiliaa ja jumalanpilkkaa 2009 -kiertue saattaa vielä jatkua, mutta kiertueen pääetapit on nyt käyty. Kiitokset kaikille, jotka olivat kuuntelemassa puhettani toissaviikolla FinnCon-AnimeCon -tapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla, Tampere kuplii -festareilla tai Kemin sarjakuvapäivillä.

Olin istumassa Suomen sarjakuvaseuran pöydän takana FinnConissa esitelmäni jälkeen, kun kaksi tuntematonta (oletettua) mangaharrastajaa tuli pyytämään nimikirjotustani, koska olen kuulemma “jumala”. Signeeratessani vieressäni istuva kollega, ajatellen ääneen, kysyi minkä takia meillä yleensäkään on osasto FinnCon-AnimeConissa. “Tietenkin siksi”, sanoin, samalla kun ojensin nimikirjoitusvihon takaisin, “että voimme paremmin rakentaa henkilökohtaista kulttiani.”

Joten jatkaen näissä tunnelmissa, tässä on joitain viimeaikaisia ja tulevia ihmetekoja, joissa olen ollut osallisena.

Olli “Hillo” Hietalan festivaalijuliste

Helsingin 24. sarjakuvafestivaalit lähestyvät ja julkistamme kaikki kunniavieraamme ensi viikon aikana. Miltä Stan Sakai kuulostaisi, noin aluksi?

Kyseenalainen “urani” sarjakuvataiteilijana sai verrattaen absurdin käänteen, kun ranskalainen Association Na julkaisi taannoisen 24 tunnin sarjakuvani pienlehtenä. Lehteä mahdollisesti löytyy vielä yksi kappale Pitkämies-kaupasta. Viimeisin sarjakuvani on samaisen yhdistyksen Modern Spleen -tabloidiin tekemäni sivun mittainen nonsense-pläjäys Shrimp Intervention. Kyseistä piece de resistancea saa myös Suomen sarjakuvaseuran Sarjakuva-automaatista, Helsingin mbar-ravintolasta.

Nero työssään, jonkinlainen.

Uudet numerot sekä Anime-lehdestä, Sarjainfosta että Tähtivaeltajasta ovat ilmestyneet hiljattain. Animessa jatkuu Bedefiili muistelee -kolumnisarjani. Sarjainfossa puolestaan on joukko kirjoittamiani arvioita. Tähtivaeltajassa kirjoitan hämmästyttävästä Drifting Classroom -mangasta Katuojan pohjalla -palstalle. Kaikkia lehtiä saa hyvinvarustetuista kirjakaupoista.

Sana ja ylistys!

Kategoria: Hype.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus