Sananen Neal Adamsilta

27.10.2004 - 23:28 / Rami Rautkorpi.


Hei, olen Neal Adams. Tunnette minut varmaan sellaisten legendaaristen sarjakuvien piirtäjänä kuin Batman, Kostajat, Ryhmä-X, Revengers ja Ms. Mystic.

Okei, Batman, Kostajat ja Ryhmä-X.

Yön ritari nousee taistoon.Jotkut ehkä myös tietävät, että olen tarmokas aktivisti. Pitkän urani aikana olen nähnyt ja kokenut, kuinka sarjakuvapiirtäjien oikeuksia loukataan. Erityisen tärkeää on se, että sarjakuvien tekijät saavat oikeudenmukaisen korvauksen tekemästään työstä. Yksi suurimmista saavutuksistani olikin se, kun DC Comics tunnusti Jerry Siegelin ja Joe Shusterin mittaamattoman arvokkaan aseman Teräsmiehen luojina.

Sarjakuvapiirtäjien asema on nykyään paljon parempi kuin se oli omaa uraani aloittaessani, mutta paljon on vielä tehtävänä. Taloudellisesti piirtäjien asema on kohentunut merkittävästi, eikä vähiten siksi, että sarjakuvien lukijat ovat paljon tietoisempia siitä, kuka heidän viihdykkeitään tuottaa. Tämän takia haluaisin tuoda yleiseen tietoisuuteen toisen epäoikeudenmukaisuuden, joka ei ole vielä saanut yhtä paljon huomiota kuin piirtäjiin kohdistuvat taloudelliset vääryydet.

Sarjakuvapiirtäjiä ei oteta vakavasti ihmiskunnan koko maailmankuvan mullistavina tiedemiehinä.

Kevyttä symboliikkaa.Tämä voi tuntua joistain ällistyttävältä. Valitettavasti kuitenkin karu totuus on se, että useimmat ihmiset eivät ikinä edes kyseenalaista näitä syvään juurtuneita ennakkoasenteita. Olisi siis varmaan parasta aluksi selittää, miksi sarjakuvapiirtäjät ovat erityisen soveltuvia ymmärtämään, miten maailma toimii.

Sarjakuvapiirtäjät tekevät kuvia, joissa tapahtuu jotain, kun niitä katsoo, ja ajattelee vähän. Ja mitä muuta tiede on, kuin katsomista, ja sen jälkeen ajattelemista? Minä en ainakaan tiedä, mitä muuta se olisi. Tiedemiehetkään eivät tiedä, ja sen takia he yrittävät hämätä ihmisiä kaikenlaisilla latinankielisillä sanoilla ja matemaattisilla symboleilla. Totuus kuitenkin on se, että tiedemiehet eivät ole sen parempia tekemään tiedettä kuin sarjakuvapiirtäjätkään.

Vihreä voimakenttä suojaa melkein yhtä hyvin kuin tinafoliohattu.Oikeastaan he ovat huonompia, koska he eivät ole yhtä avoimia uusille ajatuksille, kuin sarjakuvapiirtäjät. Esimerkiksi kun piirsin Green Lantern & Green Arrow’ta, laitoin Vihreän lyhdyn nappaamaan joukon roistoja sormuksensa vihreästä voimakentästä muodostamiinsa vaatekoukkuihin. Tiedemiehelle ei varmasti tulisi mieleen, että sormuksen vihreästä voimakentästä voi tehdä vaatekoukkuja. Hän sanoisi jotain sellaista, että “ei sormuksia, joissa on vihreä voimakenttä, ole olemassakaan”. Mutta se johtuu siitä, että he eivät suostu ajattelemaan asiaa siitä näkökulmasta, että jos olisikin olemassa sormuksia, joissa on vihreä voimakenttä.

Nyt kun on tullut selväksi, miksi ei pitäisi ajatella, että sarjakuvapiirtäjä ei voi todistaa vääräksi kaikkea, mitä tiedemiehet ovat saaneet selville maailmankaikkeuden rakenteesta sen jälkeen kun Newton muodosti kolme lakiaan (mitä ne nyt sitten ovatkaan), niin voimme edetä siihen, mitä sarjakuvapiirtäjä, joka siis olen minä, on saanut selville lukemalla kaikkien saatavilla olevia tieteellisiä julkaisuja (siis ei niitä vaikeasti kirjoitettuja, joita tiedemiehet tekevät antaakseen sen vaikutelman, että he oikeasti muka osaavat jotain), katselemalla paljon kaikenlaisia kuvia, ja ajattelemalla todella pontevasti.

Maapallo paisuu kuin ilmapallo, materiaa syntyy tyhjästä, Himalajan vuoristo ei ole syntynyt Intian ja Aasian mannerlaattojen törmäyksestä, painovoimaa ei ole olemassa, dinosaurukset kuolivat niiden muuttoreittien keskelle ilmestyneiden valtamerien takia, ja vetyatomit ovat oikeasti neutroneita.

Vihreä nuoli vihjeettömänä.Eikä siinä vielä kaikki. En kuitenkaan tässä ryhdy selittämään kaikkea kovin yksityiskohtaisesti, koska totuuden kohtaaminen on vaikeaa, kun on koko ikänsä niellyt pelkkiä valheellisia olettamuksia. Tärkeintä on se, että herätän teissä uteliaisuuden näitä asioita kohtaan. Tiedemiehet haluavat antaa ihmisille sen kuvan, että tieteellisiä asioita ymmärtääkseen pitää osata jotain fysiikan lakeja tai muita matemaattisia juttuja. Siksi niin monet vierastavat tiedettä, eivätkä tyydytä uteliaisuuttaan, kun sille päälle sattuvat. Minä sen sijaan haluan, että mahdollisimman moni voi ymmärtää totuuden siitä maailmasta, jossa elää. Sen takia en rasita teitä matemaattisilla monimutkaisuuksilla. Mikä parasta, näin en joudu itsekään miettimään niitä asioita! Varmasti tiedemiehetkin tajuaisivat, kuinka oikeassa olen, jos eivät tuhlaisia aikaansa änkemällä numeroita yhtälöihin, jotka eivät mitenkään voi toimia!

Siispä olen tiivistänyt tieteellisen metodini tärkeimpään: Animaatioiden tekemiseen. Kyllä, modernin tietokonetekniikan avulla pystyn vihdoinkin todistamaan helposti kaiken sen, mitä olen viimeisen 30 vuoden aikana päässäni pyöritellyt. Peruskäsitteet pystyn tietenkin selittämään hyvin tehokkaasti piirtämällä nuolia valokuviin ja tekemällä humoristisia sarjakuvia, mutta kuten varmasti hyvin ymmärrätte, ne eivät todista mitään. Animaatiot todistavat. Tähän ei tiedemies pystyisi.

Hän vain näyttää siltä, kuin hänellä olisi maailman mahtavimmat aivot.Yhdessä voimme tehdä maailmasta paremman paikan poistamalla siitä typeryyden. Mutta se on mahdollista vain, jos kaikki ymmärtävät, miten paljon annettavaa sarjakuvapiirtäjillä on tieteelliselle tutkimukselle. Täten pyydän teitä tutustumaan virallisen webbisivustoni tiedeosastoon osoitteessa http://www.nealadams.com/nmu.html. Ja jos tarvitsette yhtään lisätodisteita siitä, kuinka pahasti tiede on mennyt hakoteille ilman sarjakuvapiirtäjien arvokasta panosta, voitte lukea tästä keskustelusta alt.sci.physics-uutisryhmässä, kuinka tiedemiehet eivät lainkaan kykene perinteisellä fysiikalla selittämään, miten vedyllä täytetty pallo voi kumota painovoiman vaikutuksen.

Muistakaa, että tämä on erittäin tärkeää. En kai minä muuten olisi panostanut tähän projektiin niin paljon aikaa ja energiaa, jonka olisin yhtä hyvin voinut kuluttaa sellaisten sarjakuvien tekemiseen, jotka oikeasti ovat lukemisen arvoisia?

Neal Adams ei oikeasti kirjoittanut tätä, jos et sitä vielä tajunnut. Pitääkö minun selittää se jollain animaatiolla, häh?

Kategoria: Satiiri.
Tagit: ,Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus