Uusi pomo, sama kuin vanha

8.11.2004 - 20:02 / Otto Sinisalo.


Alaa seuraavat sarjakuvafanit ovat varmistikin huomanneet, että kuuluisa superroisto George W. Bush jatkaa Yhdysvaltojen presidenttinä vielä neljä vuotta. On vaikea kuvitella kymmeniä miljoonia ihmisiä, jotka muistelevat kulunutta neljää vuotta ja ajattelevat, “Se oli mahtavaa – otetaanpa toiset neljä lisää”.

Ajatellaan kuitenkin positiivisesti. Mark Millar on nimittäin oikeassa: harvoin on maailma muistuttanut näin paljon supersankarisarjakuvaa. Lex Luthor on maailman presidentti, suuruudenhullut mielipuolet juonivat massamurhia salaisissa luolatukikohdissaan ja lentävät, kauko-ohjattavat salamurhaajarobotit vaanivat taivailla. Tätä menoa vuonna 2008 Yhdysvalloissa valtaan astuu Darkseid ja Tohtori Doom hyökkää Bulgariaan.

Minä aion norkoilla Olkiluodon ydinvoimalan lähistöllä odottamassa supervoimia aiheuttavaa onnettomuutta. Voitte nauraa, ymmärrän kyllä. Mutta kuka nauraa, kun ilmestyn Helsingin taivaalle oksentaen radioaktiivisia männynkäpyjä? Todennäköisesti Galactus, joka on matkalla syömään planeetan.

Asiaan liittyen: tällä viikolla Katuojassa arvioidaan ranskalaisia sarjakuvia.

Kategoria: Kolumni.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus