Neal Adamsilla on taas asiaa

18.05.2005 - 0:29 / Rami Rautkorpi.


Muistanette Neal Adamsin, tuon legendaarisen sarjakuvataiteilijan, joka taannoin kirjoitti Katuojaan vieraskolumnin. Nyt ComicFoundry.Com tarjoaa kaksiosaisen haastattelun, jossa Neal Adams muun muassa harmittelee sitä, kuinka moni “koulun taiteilija” tavoittelee uraa kuvittajana ottamatta huomioon, että menestyksekkäältä taiteilijalta edellytetään asianmukaista koulutusta aivan siinä missä lääkäriltä tai lakimieheltäkin. Herra Adams on jälleen ottanut yhteyttä Katuojaan, ja tarjonnut tämän selvennyksen kyseiselle lausunnolleen:

Lääkärin, lakimiehen tai taiteilijan ammatti on sellainen, että siinä ei kauan pärjää ilman todellista ammattitaitoa. Vuorovaikutus kollegoiden ja pelkästään ympäröivän todellisuudenkin kanssa takaa sen, että jyvät erottuvat akanoista hyvin tehokkaasti. Tiede on eri asia. Tieteessä laitetaan sormet ohimoille ja ajatellaan tosi kovasti, ja siinä pitää vain olla fiksu. Kuten minä olen. Tutustukaa koko ihmiskunnan maailmankuvan mullistavaan tiedeprojektiini osoitteessa www.nealadams.com/nmu.html. Kiitos.

Minua edelleenkin hämmästyttää, kuinka hyvin Adams osaa suomea.

Kategoria: Satiiri.
Tagit: ,4 vastausta - “Neal Adamsilla on taas asiaa”

 1. Otto Sinisalo Kirjoittaa:

  Adams on tiedemies. Suomen opetteleminen ei ole hänelle temppu eikä mikään, kunhan hän vain ajattelee sitä valtavilla tiedemiesaivoillaan.

 2. Anonymous Kirjoittaa:

  Helkkari teitä jätkät, kun tuolla lailla ivaatte Adamsia. Just tuli painosta sen Batman-kirja, ja on se nätti – siinä ei ikävä kyllä paneuduta maailman syntyyn, mutta ehkä sitten seuraavassa…Rmäki

 3. Anonymous Kirjoittaa:

  Kyllä mun nyt täytyy alkaa tämän teorian kannattajaksi. On se vaan niin hieno. Varsinkin kun Flat Earth Societyltä alkaa olla paukut lopussa.

 4. Anonymous Kirjoittaa:

  Ainiin. Allekirjoitan.- Jarmo

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus