Marraskuun kirjat

31.08.2005 - 21:18 / Rami Rautkorpi.


Päivitetty 6.9.2005

Tilaan

Päivitys: 40 YEARS OF THE AMAZING SPIDER-MAN DVD ROM
Unohdin alunperin tarkistaa Diamondin listan häntäpään, josta löytyi kuin löytyikin tämä Graphic Imaging Technologyn seuraava DVD-Rom, joka sisältää The Amazing Spider-Man -lehden kaikki numerot ja ennakkotietojen mukaan edellisestä CD-julkaisusta poiketen myös kaikki Annualit. Luultavasti tämä kokoelma ilmestyy joulun alla, ja lokakuun listassani ollut 40 Years of X-Men tulee marraskuussa.

OCEAN TPB / Warren Ellis / Chris Sprouse & Karl Story
Kaipaan edelleen Ellisiltä kunnon tieteissarjakuvaa, jota hän ei vesittäisi kyynisyydellä tai vetelällä juonenkuljetuksella, tai molemmilla. Ellei tämäkään ole se, niin ainakin Sprousen kuvitusta on kiva katsella.

SMAX TPB / Alan Moore / Zander Cannon & Andrew Currie
Top Tenin yrmy superkyttä seikkailee fantasiamaailmassa. Erikoinen tyylilajin muutos emäsarjaan nähden, mutta se on kuitenkin Moorea.

EXCALIBUR CLASSIC: THE SWORD IS DRAWN TPB / Chris Claremont / Alan Davis
Jotkut asiat muuttuvat (Chris Claremont oli joskus loistava käsikirjoittaja) ja jotkut pysyvät samoina (Alan Davis on loistava piirtäjä). Excaliburia julkaistiin aikoinaan suomeksi vain kourallinen. Tästä kirjasta vain kahta viimeistä osaa ei suomeksi nähty. Toivottavasti näitä kokoelmia tulee lisää.

X-FACTOR VISIONARIES: PETER DAVID VOLUME 1 TPB / Peter David / Larry Stroman
Peter Davidin Uuden X-Factorin kunniaksi on koottu kirjaksi hänen edellisiä töitään samannimisen lehden parissa. Tältä Davidin aiemmalta kukoistuskaudelta nähtiin suomeksi paljon Hulkia, mutta vain muutama X-Factorin loppupuolen numero Teloittajan laulu -crossoverin yhteydessä. Tällekin kirjalle mielelläni näkisin jatkoa.

ESSENTIAL X-FACTOR VOLUME 1 TPB / Bob Layton, Roger Stern, Louise Simonson & Co. / Jackson Guice, Bob Layton, John Byrne, Walter Simonson & Co.
X-Factorin alkutaipaleelta suomennettiin myös joitain numeroita sieltä sun täältä. Tämän kokoelman sisältö on aika kirjavaa, koska mukana on monta Mutant Massacre -crossoveriin kuulunutta tarinaa muista lehdistä. Kuitenkin ostamisen arvoiseksi sen tekevät jo muutamat Jackson Guicen ja Walter Simonsonin piirtämät tarinat, jotka Suomessa jäivät väliin.

Tilaisin, mutta…

CONAN AND THE JEWELS OF GWAHLUR HC / P. Craig Russell
Erehdyin ostamaan tämän irtonumeroina. Dark Horse tekee enimmäkseen hyvää työtä Conanin kanssa, mutta kaikista ansioistaan huolimatta Russell ei sovi alkuunkaan hahmon piirtäjäksi. Tämä ei ole Conan Barbaari vaan Conan Alusvaatemalli. Tarina on kuitenkin uskollinen sovitus Howardin novellista ja Russellin kuvitus on teknisesti taidokasta. Silti: Caveat emptor.

I CAN’T BELIEVE IT’S NOT THE JUSTICE LEAGUE TPB / Keith Giffen & J.M. DeMatteis / Kevin Maguire & Josef Rubinstein
Tämän ostin irtonumeroina. Saattaa jäädä historiankirjoihin viimeisenä DC:n julkaisemana sarjakuvana, jonka lukeminen on hahhah-hauskaa.

SHANNA, THE SHE-DEVIL PREMIERE HC / Frank Cho
Ei ole mitään syytä ostaa tätä kirjaa, jossa puolialaston nainen tappelee dinosauruksien kanssa. Koska Amazon.comin mukaan vain vuoden kuluttua ilmestyy sarjakuvan alkuperäinen versio, jossa täysin alaston nainen tappelee dinosauruksien kanssa. Kaikki me tistaiteen ystävät varmasti jaksamme odottaa siihen saakka.

NEW THUNDERBOLTS: MODERN MARVELS TPB / Fabian Nicieza / Tom Grummett & Bill Sienkiewicz
Tämä minulla on jo irtonumeroina. Harvinaista herkkua nykyään: Supersankarisarjakuva, jossa supersankareilta edellytetään jopa sankarillisuutta, ja joka numerossa on vähintään yksi juonenkäänne.

No en taatusti tilaa!

IMAGE COMICS HC / Erik Larsen, Todd McFarlane, Marc Silvestri & Jim Valentino
Tämän piti alunperin olla Image Comicsin 10-vuotisjuhlakirja. Image perustettiin vuonna 1992. Ei tästä oikein irtoa enää sen parempia vitsejä, kuin mitä löytyy kirjan uuden (ja oletettavasti viimeisen) julkaisuilmoituksen tekstistä: “Kaikki aiemmat tilaukset ovat maatuneet.”

WITCHBLADE COMPENDIUM HC / David Wohl, Paul Jenkins, Ron Marz & Co. / Michael Turner, Marc Silvestri, Chris Bachalo & Co.
Ilmoitusteksti kertoo, että kirja sisältää 50 mahtavinta Witchblade-numeroa, muttei mainitse, mitkä ne numerot ovat, joten on vaikea sanoa, onko tämä vain tavallisen huono, joskin tavallista paksumpi sarjakuvajulkaisu, vai yksi niistä epäpyhistä hirviöistä, joita järjen keskeytymätön vegetatiivinen tila synnyttää. Älkää hyvät ihmiset ostako tällaista. Kaiken, mitä Witchbladestä tarvitsee tietää, voitte lukea kolumnistani “Sara Pezzinin salattu elämä”.

Lähteet:

Kvaak.fi
Comic Book Resources:

Comics Continuum:

Diamond Previews

Kategoria: Kolumni.
Tagit:Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus