Viisitoista minuuttiamme

15.09.2005 - 22:37 / Otto Sinisalo.


Tervetuloa Katuojaan, uudet lukijat. Oletan että Helsingin Sanomien juttu (“Tapasimme Otto Sinisalon”, HS 16.9.2005) on houkutellut teidät vilkaisemaan sivustoa. Saatesanat lienevät tarpeen.

Sarjakuvafestivaalisymboliikkaa. Kasper Strömmanin grafiikkaa.
Katuoja on vuodesta 2002 asti toiminut sivusto, jossa julkaistaan sarjakuvakritiikkejä, -kolumneja ja -artikkeleita. Näkökulma on perinteisesti ollut populaari- ja viihdesarjakuvassa. Valtavirtakin – tai etenkin valtavirta, pitäisi sanomani – ansaitsee kriittistä analyysiä siinä missä taiteellisesti kunnianhimoisemmatkin julkaisut. Tämä pätee niin sarjakuvaan kuin mihin tahansa muuhunkin kulttuurin muotoon.

En väitä Katuojan olevan sitä kritiikkiä, mitä valtavirtasarjakuva kaipaa ja ansaitsee. Tavoitteenani on kuitenkin aina ollut julkaista oivaltavia, kriittisiä ja viihdyttäviä tekstejä sarjakuvasta. Toisinaan olen kokenut onnistuneeni.

Minä olen Otto Sinisalo; sarjakuvakriittikko, sarjakuvatoimittaja, Suomen sarjakuvaseuran hallituksen jäsen, kustannustoimittaja ja ohjelmistosuunnittelija. Rikostoverinani ja kirjoittajakolleganani on pitkään toiminut Rami Rautkorpi, sarjakuvan monitoimimies vailla vertaa.

Miksikö “Katuoja”? Katuojaksi nimitetään sarjakuvaruutujen välistä tyhjää tilaa. Kaikki olennainen sarjakuvassa tapahtuu katuojassa.

Joten tervetuloa, tutustukaa rauhassa arkistoihin. Kolmessa ja puolessa vuodessa artikkeleita onkin kertynyt jo satoja.

Ja nähdään tietysti Helsingin sarjakuvafestivaaleilla!

Kategoria: Hype, Meta.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus