Maaliskuun kirjat

17.01.2006 - 2:39 / Rami Rautkorpi.


Pahoittelen, etten saanut tätä aikaiseksi ennen ennakkotilausten deadlinea. Hyvä uutinen on se, että se ei näytä vaivanneen yhtään ketään. Tässä tämä nyt kuitenkin.

Tilaan

HELLBOY: STRANGE PLACES TPB / Mike Mignola
Mignolan kaksi viimeisintä Hellboy-minisarjaa kootaan vihdoin yksiin kansiin. Inspiroitumattoman Conqueror Wormin ja liian konkreettisen elokuvasovituksen jälkeen Hellboy-huumani on hieman laantunut, mutta Mignolan kuvitusta on epäilemättä edelleen ilo katsella.

MICHAEL CHABON PRESENTS THE AMAZING ADVENTURES OF THE ESCAPIST VOLUME 3 TPB / Will Eisner, Eddie Campbell, & Co. / Will Eisner, Thomas Yeates & Co.
Chabonin romaanista The Amazing Adventures of Kavalier and Clay oikeisiin sarjakuviin tuotu sankarihahmo on kerännyt vaikuttavan tekijäkaartin, huomattavimpana nimenä vuosi sitten kuollut mestari Eisner, mutta konseptin väkinäisyys on vaivannut sarjan aiempia kokoelmia. Muutamia oivalluksen helmiä on kuitenkin joukkoon eksynyt, toivottavasti tälläkin kertaa, ja missään muualla tuskin törmäisi uuteen sarjakuvatarinaan Roy “The Boy” Thomasilta.

TOM STRONG BOOK FIVE TP / Brian K. Vaughan, Ed Brubaker & Co. / Pascual Ferry, Duncan Fegredo & Co.
Alan Moore on jo jättänyt Tompan taakseen, mutta hyvät kirjoittajat ehkä saavat vielä hupia irti hahmosta.

TOP 10: THE 49ERS SC / Alan Moore / Gene Ha
Yksi Mooren viimeisistä töistä America’s Best Comics -universumissa pureutuu Top Ten -superpoliisidraaman historiaan. Konseptina Top Ten ei ole tehnyt minuun yhtä suurta vaikutusta kuin muut ABC-sarjat, mutta… Alan. Moore.

RUNAWAYS VOL. 5: ESCAPE TO NEW YORK DIGEST / Brian K. Vaughan / Takeshi Miyazawa & Adrian Alphona
Vaughan on onnistunut pitämään Runawaysin kiinnostavana ripottelemalla sopivan harvakseltaan isoja yllätyskäänteitä, ja pitämällä tarinoinnin muuten tasaisen laadukkaana. Älkääkä tuomitko sitä vain siksi, että sitä mainostetaan Wizard-lehden antamilla kehuilla.

SPIDER-GIRL PRESENTS JUGGERNAUT JR. VOL. 1: SECRETS & LIES DIGEST / Tom Defalco / Ron Lim
Todella kummallista, että Marvel tiedotti juuri Spider-Girlin lakkauttamisesta, mutta samaan maailmaan sijoittuvia vanhoja tarinoita julkaistaan Spider-Girl -nimikkeen alle koottuina. Ehkä on vielä mahdollista, että tämä Marvelin oikea vaihtoehto -todellisuus säilytetään jossain muodossa.

ESSENTIAL OFFICIAL HANDBOOK OF THE MARVEL UNIVERSE – DELUXE EDITION VOL. 1 TPB / Mark Gruenwald, Peter Sanderson & Co. / John Byrne, Dave Cockrum & Co.
Olen kai maininnut, että olen fanipoika?

Tilaisin, mutta…

BATMAN: DARK DETECTIVE TP / Steve Englehart / Marshall Rogers
En nyt suoraan sanottuna ole aivan varma, olisinko tätä kuitenkaan tilannut, mutta lienee aiheellista huomauttaa, että tämä julkaistaan suomeksi DC Spesiaalissa helmikuusta lähtien. Sisältää ilmeisesti hyvin ajankohtaista poliittista satiiria yhdistettynä huolestuttavan 70-lukulaiseen ulkoasuun.

SHOWCASE PRESENTS THE SUPERMAN FAMILY VOL. 1 TP / Otto Binder / Curt Swan, Ruben Moreria & Co.
Hyllyni, pöytäni ja sohvani alkavat olla niin täynnä avaamattomia klassikkopuhelinluetteloita, etten voi enää hankkia jokaikistä kuriositeettia. Tämä volyymi sisältää varmasti runsaasti hulvatonta täytettä Superdickery-sivustolle, mutta pitää vain sitten lukea parhaat palat sieltä.

BIZARRO WORLD SC / Tony Millionaire, Kyle Baker, & Co.
Tätäkin kummajaista on paljon kehuttu… mutta katsotaan nyt totuutta silmiin: Nämä ovat kuitenkin sellaisia indie-idolien ikonoklastisia visioita, joita kaltaiseni fanipoika ei osaa arvostaa.

SEVEN SOLDIERS OF VICTORY VOL. 2 TP / Grant Morrison / Simone Bianchi, Cameron Stewart & Co.
Unohdin jokunen kuukausi sitten mainita ykköskokoelman, joka ilmestyi juuri äskettäin. Itse olen kerännyt SSoV-sarjoja lehtinä, enkä ole aivan vakuuttunut, että kokonaisuudelle voi tehdä oikeutta pakottamalla sitä lineaariseen kokoelmamuotoon. Muodosta riippumatta tätä ei kuitenkaan kannata jättää väliin.

SQUADRON SUPREME: DEATH OF A UNIVERSE TPB / Mark Gruenwald, Kurt Busiek & Len Kaminski / Paul Ryan, George Pérez & Co.
Tätä jouduin miettimään pitkään, mutta koska omistan jo kokoelmalle nimensä antaneen albumin ja muutaman muun mukana olevan tarinan, ei kokoelman täydentäminen lopuilla jämillä riitä oikeuttamaan 29,99 dollarin hintalappua. Mutta se albumi on todella hieno, joten jos alkuperäinen Squadron Supreme kiinnostaa, kannattaa harkita tätä.

No en taatusti tilaa!

INFINITY WAR TPB / Jim Starlin / Ron Lim, Tom Raney & Co.
Huhu kertoo, että Jim Starlin suositteli sarjakuvien käsikirjoittamista Ron Marzille (joka myöhemmin tuli tunnetuksi Hal Jordan -fanien pahimpana vihollisena), koska hän oli todennut sen niin rahakkaaksi puuhaksi. En ole aivan varma tapahtumien kronologiasta, mutta voisin kuvitella, että hän antoi tämän neuvon onnistuttuaan myymään saman tarinan Marvelille kolmeen kertaan. Tämä oli kerroista toinen. Starlin sai puijattua Marvelia vielä neljännen kerran muutama vuosi sitten.

Lähteet:
Comic Book Resources

Comics Continuum:

Diamond Previews

Kategoria: Kolumni.
Tagit:2 vastausta - “Maaliskuun kirjat”

  1. eddylando9941 Kirjoittaa:

    I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. So please Click Here To Read My Bloghttp://pennystockinvestment.blogspot.com

  2. Rami Rautkorpi Kirjoittaa:

    Yeah, I already know you find the blog inquisitive, but didn’t it bother you at all that I was late with my picks from the March solicitations? Not even a little bit? Huh? Whats the matter with you, you indifferent bastard? What are you, some kind of robot, huh?

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus