Luottakaa minuun, olen ammattilainen

23.01.2006 - 16:20 / Otto Sinisalo.


Tänään: hieman ns. metapostausta. Joinain aamuina epäilys kalvaa mieltäni: onko elämäni sittenkään sellainen pysähtymätön, korkeaoktaaninen toimintaseikkailu, jonka toivoisin sen olevan? Sitten katson kalenteriani ja totean, että kyllä: kyllä se on.

Korttini, olkaa hyvä. Aapo Rapin piirros, Pauliina Mäkelän taittoJokaisen kyllin pätevän harrastelijan eteen tulee jossain vaiheessa valinta. Tyydynkö puuhastelemaan, vai yritänkö saada aikaan jotain suurempaa, kunnianhimoisempaa, työläämpää? Olen päätynyt jälkimmäiseen. Näyttää siltä, että vuodesta 2006 tulee Vuosi, Jolloin Lähdin Sarjakuviin, Lujaa.

Viime viikolla vastaanotin Suomen sarjakuvaseuran varapuheenjohtajuuden sekä Helsingin 21. sarjakuvafestivaalin tuottajan tehtävät. Hoidin osan tuottajan tehtävistä myös vuoden 2005 festivaaleilla, mutta nyt olen mukana alusta asti ja virallisesti.

Pidän skenestä. Helsingin ja Kemin Sarjakuvafestivaaleista, Helsingin sarjakuvatapaamisista, suomalaisen sarjakuvan internet-fandomista, suomalaisista kustantajista. Skene on antanut minulle paljon, ja nyt voin antaa skenelle jotain isoa takaisin. Tänä vuonna voin tehdä kaikkeni sen eteen, että vuoden 2006 Helsingin sarjakuvafestivaalista tulee äänekkäin, seksikkäin, tyylikkäin ja älykkäin kulttuuritapahtuma tällä puolella tapahtumahorisonttia. Festivaalityöryhmässä on lisäkseni onneksi mukana suuri joukko kokeneita, taitavia ja innokkaita ihmisiä.

Sivumennen sanoen myös jäsenhakemukseni Suomen arvostelijain liittoon hyväksyttiin, joten tästä eteenpäin Katuojan kritiikit ovat Oikean Arvostelijan kirjoittamia. Valitettavasti vain edellämainituista vastuutehtävistä johtuen Katuojan päivittyminen jatkuu epäsäännöllisenä.

Niille, jotka haluavat lukea tekstejäni on kuitenkin aina Sarjainfo-lehti. Tällä viikolla ilmestyvässä numerossa 4/2005 on mm. kuusi kirjoittamaani arviota ja pienlehtipalsta sekä kokoamani ja Timo Ronkaisen nerokkaasti taittama sotasarjakuvapaneelikeskustelu. Koska en tule koskaan ottamaan Sarjainfon avustamisesta senttiäkään, voin todeta Sarjainfon olevan verrattoman hyvä lehti. Jos et lue Sarjainfoa, elämäsi on vajavaista. Sinulla ei ole onnea rakkaudessa eikä raha-asioissa. Lapset kuseksivat kintuillesi, koirat heittelevät sinua kivillä ja pikkulinnut nauravat sinulle selkäsi takana. Pelastu tältä kaikelta ja lue Sarjainfo-lehti kirjastossasi jo tänään!

Nyt lähden Ranskaan. Angoulêmen sarjakuvafestivaalit odottavat, seikkailu jatkuu. Tästä vuodesta tulee iso.

Kategoria: Meta.2 vastausta - “Luottakaa minuun, olen ammattilainen”

  1. Elina Lappalainen Kirjoittaa:

    Hei, oletkohan kiinnostunut saamaan näytekappaleen siitä Keskisuomalaisen numerosta, jossa oli pätkä sinunkin haastatteluasi Ranskan sarjisfestareihin liittyen? Voisin lähettää sen jos kerrot osoitteen.Huomasin että mm. Hesarin toimittaja oli päässyt paikanpäälle, harmi ettei maakuntalehdillä ole resursseja oikein lähettää toimittajiaan ulkomaankeikoille.Ilmeisesti oli aika antoisat ja mukavat festarit?

  2. Anonymous Kirjoittaa:

    Jee! Voiskohan Suomen Sarjakuvaseura ottaa tavoitteekseen että Hämähäkkimies tulisi jokaiseen kotiin Suomessa vuoteen 2008 mennessä? Tai miten oisi aloite, että Masi ja Mustanaamio korvaisivat Dostojevskit ja Proustit yliopistossa? Onhan nekin korkeakulttuuria – ja vielä pirun hauskaa sellaista!Nyt barrikaadeille, sarjakuvaväki, te olette maamme todellinen älymystö!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus