“Touching me, loving me”

14.02.2007 - 17:14 / Otto Sinisalo.


Olen päättänyt päivittää Katuojaa mahdollisuuksieni mukaan joka päivä. Itseni tuntien lipsun tästä tavoitteesta viimeistään ylihuomenna. (Niille, jotka laskevat: tämä on itse asiassa torstain päivitys etuajassa.) Koska joka ikiselle päivälle ei riitä puoliksikaan järkevää ajatusta kirjoitettavaksi saati sitten sarjakuvaa arvioitavaksi, toisinaan saatte nauttia satunnaisista linkeistä tai havainnoista.

Kuvitusta lehdestä Spider-Man: Reign #3Tällä viikolla olen havainnut seuraavan uskoa ihmisyyteen horjuttavan asian: Yhdysvalloissa on ilmeisesti julkaistu sarjakuva, jossa Hämähäkkimies tappaa vaimonsa radioaktiivisella siemennesteellään. Alla dialogia sarjakuvasta. Hämähäkkimies puhuu kuolleelle vaimolleen:

“Oh God, I’m sorry! The doctors didn’t understand how it happened! How you had been poisoned by radioactivity! How your body slowly became riddled with cancer! I did. I was… I am filled with radioactive blood. And not just blood. Every fluid. Touching me… loving me… Loving me killed you!”

Tietysti kyseinen sarjakuva, Spider-Man: Reign #3, sijoittuu vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, joten tekijöillä on vapaat kädet tehdä hahmolla tai tämän nesteillä mitä lystäävät ilman pelkoa seuraamuksista. En ole myöskään lukenut tarinaa, joten se voi olla vaikka kuinka merkittävän hyvä – minä kuitenkin pidän Kaare Andrewsin töistä. Eikä sarjakuva varsinaisesti mainitse, mistä … rakkauden seurauksena välittyvästä ruumiineritteestä on kyse, mutta viimeaikaisten tarinoiden jälkeen ei liene hirvittävää ennakkoluuloisuutta olettaa pahinta. Lieventävistä asianhaaroista huolimatta Spider-Man: Reign vaikuttaa viimeisimmältä kierteeltä siinä vastustamattomassa hulluuden spiraalissa, joka on nykyisen Marvelin tulkinta Hämähäkkimiehestä.

Voitte kirjoittaa itse oman vitsinne “verkkonesteestä” tähän. Voi Marvel, mitä et tekisikään viihdyttääksesi minua?

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Via The Savage Critics.

Kategoria: Kolumni.
Tagit: ,2 vastausta - ““Touching me, loving me””

  1. Rami Rautkorpi Kirjoittaa:

    Andrews ilmiselvästi haluaa, että tarkastelemme Mooren ja Gibbonsin Vartijoita uudessa valossa. Sen 3. luvussa käy ilmi, että useat atomionnettomuudesta voimansa saaneen Tohtori Manhattanin pitkään tunteneet ihmiset ovat sairastuneet syöpään. Ilmeisin kohde Andrewsin ehdottaman etiologian soveltamiseen on Janey Slater, joka oli Manhattanin rakastajatar 60-luvulla.Hieman yllättävämpi tapaus, paitsi Werthaminsa lukeneille, on Wally Weaver, liikanimeltään “Tohtori Manhattanin kamu”.Hätkähdyttävin uudelleentulkinta tulee esille kolmannen väitetyn uhrin kohdalla, joka on Manhattanin vastustaja Edgar J. Jacobi alias Moolok. Manhattaniä ahdisteleva reportteri luonnehtii suhdetta näin:”Kohtasitte hänet 60-luvulla erinäisissä taisteluissa, kahakoissa…””… mitä te superihmiset nyt ikinä teettekin.”Mooren monitasoiselle kerronnalle ominaisesti sitaatin jälkimmäinen osa on tekstilaatikossa ruudussa, joka kuvaa toisaalla tapahtuvaa tilannetta: Toisen sukupolven Yöpöllö ja Silkkiaave ovat baaritappelussa. Juuri tuossa ruudussa kuitenkin yhteenotossa nousee esiin seksuaalinen aspekti: Silkkiaave tarttuu kädellään miespuolisen vastustajan nivusiin.Tästähän helposti nähdään, että reportteri vihjaa Tohtori Manhattanin ja Moolokin välillä olleen jonkinlainen Batman-Kissanainen -tyyppinen suhde (tai mikä sen vastine merirosvosarjakuvassa olisikaan). Syöpä ei tartu pelkästään halaamalla.Kyse on oikeastaan hyvin ironisesta (ei sensu Morissette) metaforasta. Tämän hetken supersankarisarjakuva, eräänlaisena gestaltina ajateltuna, rakastaa Vartijoita kuin typerä ja kiimainen teini, ja tämä rakkaus tappaa supersankarisarjakuvan, koska Vartijoiden radioaktiiviset ideanesteet ovat myrkkyä tavanomaisten sarjakuvien kehittymättömille kudoksille. Moore on onnistumassa tavoitteessaan, kahden vuosikymmenen viiveellä.Mutta onneksi Grant Morrisonilla on käsilläparantamisen lahja.

  2. Salo Kirjoittaa:

    Huomautetaan vielä että Reign #1 vedettiin kaupoista koska siinä nähdään Peter Parkerin.. krhm.. biljardisetti.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus