Kuvia Tampere kupliista

31.03.2007 - 22:28 / Rami Rautkorpi.


Katuoja oli tänään läsnä Tampereen ensimmäisillä sarjakuvafestivaaleilla “Tampere kuplii”. Johtuneeko seurasta, jossa allekirjoittanut liikkuu, mutta tapahtuman nimestä tulee mieleen oluen kuplat ensin ja puhekuplat vasta toisena. Ennakkoluulojen vastaisesti tarjolla oli kuitenkin yllin kyllin sarjakuvaa käsittelevää ohjelmaa. Ilmeisesti tamperelaiset tekevät sarjisfestareista löträystä vain Helsingissä.

Festivaalien ohjelmistoon osallistui myös Mr. Katuoja, Otto Sinisalo, kahdella ohjelmanumerolla: Nettisarjakuvapaneelilla sekä esitelmällä “Viisi valhetta mangasta”. Tässä ensin muutama kuva paneelista:

millar

Tekniikka oikkuili aluksi ja antoi hra Sinisalolle oivan tilaisuuden harjoitella Mark Millar -imitaatiotaan.

paneeli

Paneelin osallistujat vasemmalta oikealle: Milla Paloniemi, Vesa Saarinen, Mari Ahokoivu ja Reetta Laitinen sekä puheenjohtajana Otto Sinisalo.

meta

Laske metatasojen määrä.

“Viisi valhetta mangasta”-esitelmän materiaalia on jo ollut esillä Katuojassa ennen festareita. Ei kuitenkaan kannata kuvitella, että tämä olisi vähentänyt esitelmän yleisömenestystä, sillä tavalliseen tapaan mangayleisö täytti salin paloturvallisuusrajoille asti.

Täysin vailla negatiivisia seuraamuksia ei tämä Oton ratkaisu ollut. Luennon loppupuolella salin ovella kävi eräs karvakorvainen otaku, joka tiedusteli, onko tämä esitelmä se, joka on jo luettavissa netistä. Läpeensä rehellinen kun olen, vastasin myöntävästi, minkä seurauksena tämä esitelmän sisällöstä ilmeisesti eri mieltä ollut henkilö yllytti minua kahden euron korvausta vastaan huutamaan keuhkojeni pohjasta: “Väärin! Valetta!”

Salin järjestyksenvalvoja ei jostain kumman syystä tuntunut pitävän tätä kovin hyvänä ideana, mutta ainahan ilmainen raha minulle kelpaa, joten sanoin toteuttavani pyynnön heti sopivan hetken tullen. Ilmeisesti en onnistunut vakuuttamaan yllyttäjääni aikeeni vakavuudesta, koska hän häipyi heti käännettyäni katseeni. Enkä sitten vaivautunut huutamaan mitään.

Tämä oli tositarina.

viisi_valhetta

Näkymä salin ovelta, jonne jäin suosiolla huomatessani salin olevan täyttymässä, jotta en turhaan veisi istumapaikkaa sellaiselta, joka ei jo tiedä näitä asioita aivan perinpohjaisesti.

Kategoria: Valokuvia.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus