Honey-poo?

19.04.2007 - 16:25 / Otto Sinisalo.


Blacksburgin joukkomurha on tragedia. Väkivaltaisuuksia tapahtuu toki ympäri maailmaa päivittäin, mutta Cho Seung-Hui’n viimeiset teot seurauksineen ovat saaneet poikkeuksellisen paljon huomiota, osittain sen takia että se tapahtui juuri Yhdysvaltojen nälkäisten tiedotusvälineiden silmien alla. Yksi kiinnostava kulma hirmutekoon on kuitenkin se tapa, jolla siitä on tulossa eräänlainen irvokas mediateos. Seung-Hui’lla oli tiettyä taiteellista kunnianhimoa ja hän jopa paketoi itsemurhaviestinsä tekstiä, videopätkiä ja valokuvia yhdisteväksi kollaasiksi ja lähetti sen NBC-yhtiölle ennen tekoaan. Hän teki itsestään spektaakkelin ja me olemme valmiina olemaan yleisö. Ei liene kauaa, kun mediatutkija jossain nostaa Blacksburgin joukkomurhan oppikirjaesimerkiksi Web 2.0:n vertaissisällöistä.

Seung-Hui’n kaksi näytelmää ovat luettavissa AOL:n sivuilta. Luettuani ne en voi sanoa, että ne ovat erityisen häiriintyneitä. Ne ovat vain hyvin, hyvin huonoja:

Ylläoleva ote näytelmästä Richard McBeef. Kun luin Seung-Hui’n kirjallisista teoksista tänä aamuna pohdin, että vääjämättä joku tuottaa esityksen tappajan häiriintyneestä tajunnanvirrasta ja laittaa sen YouTubeen. En vain arvannut, että se oli jo tehty. Traagisesta banaaliin vuorokaudessa – kiitos, Internet.

Kategoria: Kolumni.Yksi vastaus - “Honey-poo?”

  1. Tuuk42 Kirjoittaa:

    “Ei liene kauaa, kun mediatutkija jossain nostaa Blacksburgin joukkomurhan oppikirjaesimerkiksi Web 2.0:n vertaissisällöistä.”Otto hyvä, sinä teit sen juuri itse. Tuskin maltan odottaa Web 2.1:tä jolloin Googlemaps tarjoaa meille livekuvaa jotta voimme kaikki nauttia maapallon tositeevee tarjonnasta reaaliajassa. “Mitäs New Yorkissa tulisi, jaa raiskaus keskuspuistossa, tämän olen jo nähnyt, taidankin katsoa pilveä polttavia opettajia Espoolaisen koulun takapihalla, tai kenties sittenkin Chelsea-ManU ottelun porteilla tapahtuvan joukkotappelun — “Kiitos teknologia, että teet sen mahdolliseksi.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus