Tupakkatauko

31.05.2007 - 15:50 / Otto Sinisalo.


En voi teeskennellä, ettenkö olisi hieman närkästynyt: tupakointi Suomen ravintoloissa päättyy tänään kello 24 ja Suomi muuttuu yhdeksi suureksi Marvel-sarjakuvaksi. (Viittaan nyt päätoimittaja Joe Quesadan ediktiin, jonka perusteella tupakoinnin esittäminen kiellettiin Marvel-sarjakuvissa. Tämä sen sijaan on ihan OK.) Nyt yleinen mielipide Suomessa tuntuu alistuneen hyväksyvältä, mutta katsotaan mitä tapahtuu, kun terassit sulkeutuvat tupakoitsijat, sormet nikotiininhimosta vapisten seisovat räntäsateessa imemässä märkää syöpäkäärylettään.

Miten tämä taas liittyikään sarjakuviin? Lähinnä siten, että aion juhlia viimeistä silmiä- ja kurkkuakirvelevää baari-iltaa Helsingin sarjakuvatapaamisissa Ravintola Milenkassa (Haapaniemenkatu 3-5). Helsingin tapaamiset ovat joka toinen torstai järjestettävä sarjakuvaharrastajien epämuodollinen kokoontuminen, jossa nautitaan virvokkeita ja jutellaan, joskin harvemmin sarjakuvista. Joukossa on niin harrastajia kuin ammattilaisiakin, kaikki tavallisesti yhtä lailla hilpein mielin – joskin tänään Kemin sarjakuvapäivien rasitukset saattavat verottaa kävijäkuntaa. Tapaamisten kautta olen itse tutustunut käytännössä kaikkiin sarjakuvatuttuihini. Skeneen on helppo tulla; tunnelma on hyvin lämmin, joskus peräti fyysinenkin. Tervetuloa mukaan tapaamisiin, siis – tänään viimeistä kertaa savullisella puolella!

Kategoria: Kolumni.6 vastausta - “Tupakkatauko”

 1. Jukka Vuorinen Kirjoittaa:

  Tissit ovat luonnollinen osa ihmisen elämää, kemikaaleilla hyöstetyn savun henkeen vetäminen ei ehkä niinkään. Henkilökohtaisesti minulle on ihan sama saako baareissa polttaa, toisaalta sitten ymmärrän sekä savuttomuuden vastustajien että kannattajien mielipiteet.Eräitä perusteluja voi lukea täältä: http://www.taloussanomat.fi/page.php?page_id=135&news;_id=200712878Pari asiaa on vielä pakko todeta omalta osaltani tupakasta: 1) tupakansavu pahentaa minun krapulaani ja 2) kaipaan tuota sosiaalista tapaa…

 2. Rami Rautkorpi Kirjoittaa:

  Englannin kielessä on sellainen viehättävä fraasi kuin cutting off your nose to spite your face. Viimeisen ravintolasavukkeen nostaminen juhlalliseksi rituaaliksi on ymmärrettävää käytöstä tupakka-addikteilta — sehän on melkein kuin ei tekisi sitä vain siksi, että on kemikaalien orja. Kuitenkin monet, jotka eivät ole tupakkakoukussa laisinkaan, sauhuttelivat myös eilen jonkinlaisena solidaarisuuden osoituksena. Näky oli vain hieman vähemmän pöyristyttävä kuin huoneellinen ihmisiä leikkaamassa neniään irti.

 3. Toni Kirjoittaa:

  Täytyy muistaa, että ihmiselämä on täynnä epäterveellisiä ja epäluonnollisia addiktioita, joista kansa olisi syytä vierottaa terveyden ja orjuuttavuuden takia.Pahimpina esimerkkeinä vaikkapa kahvi ja alkoholi. Uskoisin, että ne ja monet muut aineet saadaan tulevien vuosien aikana kiellettyä. Minkä jälkeen maailma on varmasti parempi, turvallisempi ja iloisempi paikka meille kaikille elää.Ihmiset tarvitsevat sääntöjä ja määräyksiä suojelemaan heitä omalta pöyristyttävältä idioottimaisuudeltaan.Vaadimme myös lisää tissejä ja sopivassa kulmassa sojottavia röökejä supersankarisarjakuviin!

 4. Otto Sinisalo Kirjoittaa:

  Haluaisin tähdentää, etten artikkelin linkillä niinkään viittaa tisseihin, vaan niihin lonkeroihin Heroes for Hire #13:n kannessa. Vaadin myös lonkeroiden kieltämistä baareissa!

 5. Isaac Franco Kirjoittaa:

  Otto on lonkero.Oli pakko sanoa, sori.

 6. Jukka Vuorinen Kirjoittaa:

  Otto: kiitos tarkennuksesta. Kun tuota kantta katselee tarkemmin niin kyllä siitä tosiaan tulee vahvasti mieleen hentai bondage… Jäi vaan aluksi huomaamatta koko kannen sisältö, tissit veivät huomioni kokonaan. Pitää opetella lukemaan tekstitkin. 8(

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus