Kirjoja elokuussa

2.06.2007 - 23:26 / Rami Rautkorpi.


(Syyskuu) BATMAN: GOTHIC – NEW EDITION TP / Grant Morrison / Klaus Janson
Toivottavasti tämä ei ole ihan saman luokan happoilua kuin Morrisonin Arkham Asylum. Janson on ehkä suurempi huolenaihe. Hän on pätevä kuvittaja, itse asiassa paljon taitavampi kuin esimerkiksi viimeiset Millerin kanssa tehdyt Daredevilit antoivat ymmärtää, mutta tuottaa siis selvästi hyvin vaihtelevantasoista jälkeä.

(Lokakuu) JUSTICE VOL. 3 HC / Jim Krueger & Alex Ross / Doug Braithwaite & Ross
Tämä kokoaa maksisarjan viimeiset osat, mutta itse en ole siis kahta aiempaa kirjaa vielä edes ostanut. Sarjan alkaessa ajattelin odottaa pehmeäkantisia painoksia, mutta veikkaanpa, että tulossa on myös koko sarjan yksiin kansiin kokoava mammuttikirja. Katsotaan nyt, missä olisi paras hinta/laatusuhde.

(Lokakuu) THE ABSOLUTE SANDMAN VOL. 2 HC / Neil Gaiman / Shawn McManus, Kelley Jones & Co.
Mammuttikirjoista puheen ollen. Tämä menee pinoon ensimmäisen Absolute Sandmanin alle…

SPIDER-GIRL PRESENTS THE BUZZ & DARKDEVIL DIGEST / Tom DeFalco & Ron Frenz / Ron Frenz
Nämä Hämähäkkitytön saagan kannalta melko oleelliset minisarjat jäivät minulta alunperin väliin. Darkdevilin eriskummalliseen taustaan on viitattu Spider-Girlissä moneen otteeseen, mutta en ole saanut kovin selkeätä kuvaa siitä, mistä hahmossa on oikein kyse. Huojentavaa nähdä, että MC2-sarjat kootaan pokkareiksi näin kattavasti.

WISDOM: RUDIMENTS OF WISDOM TPB / Paul Cornell / Trevor Hairsine / Manuel Garcia
Pete Wisdom on Warren Ellisin ensimmäisellä Marvel kaudellaan Excalibur-lehteen luoma Gary Stu -hahmo. Tuntuu kammottavalta lähtökohdalta Marvel-sarjakuvalle, mutta näin jossain, että Cornellin Wisdomissa esiintyy Skrull-Beatles. Se kuulostaa minun tuntemaltani Marvelilta — tosin tämä on MAX-sarja, joten idealla saatetaan tehdä jotain aivan groteskia, mutta silti.

THUNDERBOLTS PRESENTS: ZEMO – BORN BETTER TPB / Fabian Nicieza / Tom Grummett
Ukonnuolten perustajan tarina jatkuu tämän hieman yksitoikkoisen minisarjan muodossa. Nykyinen paroni Zemo poukkoilee ajassa, ja edeltäjiensä rinnalla hän alkaa vaikuttaa kertakaikkisen valistuneelta ja jalolta ihmiseltä, mikä tietenkin tuntuu hävittävän hahmosta kaiken kiinnostavuuden. Ilmeisesti tämä on kuitenkin tarkoitettu merkittäväksi edistysaskeleeksi Zemolle, ja jatkoa on varmaankin ennen pitkää luvassa, joten kaikkien Ukonnuolten ystävien kannattaa hankkia tämä.

(Lokakuu) ALIENS VS. PREDATOR OMNIBUS VOLUME 2
(Lokakuu) STAR WARS OMNIBUS: TALES OF THE JEDI VOLUME 1
Huomasin, että minulta meni kokonaan ohi ensimmäinen AvP-omnibus, mutta kun katselen näitä tilauslistojani, se ei itse asiassa paljon harmitakaan. Alkaa nimittäin pelottaa, etten ehdi mitenkään lukemaan kaikkia näitä sarjakuvia, ja Essential-pinoni viereen syntyy Omnibus-pino. Jätän nämä niteet siis suosiolla väliin, vaikka sisältö ja hinta sivua kohden houkuttelevatkin.

(Lokakuu) CONAN AND THE MIDNIGHT GOD / Joshua Dysart / Will Conrad / Jason Shawn Alexander
Näiden tekijöiden nimet eivät sano minulle yhtään mitään, mutta Dark Horsella menee todella hyvin Conan-sarjojensa kanssa, joten eiköhän tämäkin ole ihan laatukamaa.

(Lokakuu) HELLBOY VOLUME 7: THE TROLL WITCH AND OTHERS / Mike Mignola / Mike Mignola, P. Craig Russell & Richard Corben
Muiden kuin Mignolan kuvittamat Hellboy-projektit eivät ole jaksaneet kiinnostaa minua, mutta tämä vaikka tämä kokoelma ei olekaan puhdasta Mignolaa alusta loppuun, hänellä on aika kovan luokan yhteistyökumppanit, joten menköön.

MADMAN, VOL. 1 TP / Mike Allred
Nyt olisi Madmaniä luvassa hieman Gargantuaa pienemmissä paloissa, mutta kyseessä on silti aikamoinen järkäle, joten aiemmin mainitsemistani syistä jätän tämän väliin.

WHITEOUT VOL 1 DEFINITIVE ED TP / Greg Rucka / Steve Lieber
Loistava Antarktikselle sijoittuva jännäri, josta ollaan tekemässä Kate Beckinsalen tähdittämää elokuvaa. Päähenkilö ei tunnu olevan aivan Beckinsalen tyyppiä, joten ellei hän aio tehdä ihan charlizetheroneita, elokuva ei varmaankaan tule tekemään oikeutta alkuperäisteokselle. Elokuva tulee valkokankaille vasta ensi vuonna, mutta luultavasti tämä uusi painos laadittu sitä silmällä pitäen, joten se hyöty filmatisoinnista ainakin on.

Lähteet:
Comic Book Resources

Comics Continuum

Diamond Previews

Kategoria: Kolumni.
Tagit:Yksi vastaus - “Kirjoja elokuussa”

  1. Jarmo Kirjoittaa:

    Pitääkin katsastaa tuo hellboy. Hämmentävä on ollut sarjan ja oheissarjojen laaturomahdus.Justiceakin sitten joskus. Hieno piirustelija.Madmania saa tarvittaessa lainaksi.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus