Hype: Minun tilani

6.06.2007 - 16:18 / Otto Sinisalo.


Annoin periksi, ja liityin: nyt eksistoin fantastisessa fantasiamaailmassa, jossa julkkikset ovat kavereitani ja indierockbändit kilvoittelevat suosiostani. Uusi kotini on myös rikottujen nettileiskojen (mitä tuo kuva tekee tuossa?), käsittämättömien navigointiratkaisujen (miksi kursorini on risti?) ja epätodennäköisten taustamusiikkien (jos My Chemical Romance kuvaa parhaiten sielunelämääsi, harkitse avun hankkimista) maailma. Minulla on nyt MySpace-tili, niin kuin kaikille muillakin viileillä jätkillä.


Kuvassa: viilee jätkä.

MySpacesta näyttää tulleen yksi suosituimmista Internet-olemisen muodoista. Se on viimeisimmän tiedon mukaan maailman viidenneksi käytetyin verkkopalvelu. Pääasiassa se näyttää toimivan promootiokanavana muusikoille sekä väylänä miljoonille ihmisille kertoa, mitä musiikkia kuuntelevat ja millainen fiilis heillä juuri nyt on.

On lukuisia syitä olla hankkimatta MySpace-tiliä. MySpacen omistaa poliittisesti oikealle kallistuva Fox-mediakonglomeraatti. MySpace on hedelmällinen haittaohjelmien pesimä-alue. MySpace tarjoaa rajallisen ja erittäinen huonosti käytettävän liittymän oman sivustonsa CSS:n kustomointiin, joka johtaa kammottaviin ulkoasuratkaisuihin, jotka yleensä rikkovat validiussääntöjä, käytettävyyskäytäntöjä sekä kaikkea hyvää ja inhimillistä. Epäilen myös, että MySpacen “lisää kaveri” -mekaniikka ei useimmiten johda mihinkään järkevään kommunikaatioon: olen nyt esimerkiksi yksi Jim Leen* ja Brian Michael Bendisin kymmenistätuhansista “frendeistä”. Viimeinkin olen sisäpiirissä!

Siltikin miljoonien käyttäjien kanavan haltuun ottaminen oli ajatuksena liian houkutteleva. Kenties oikein käytettynä MySpacen hypekone mahdollistaa mielekkään tiedottamisen ja verkostoitumisen. Yritän ylläpitää MySpace-läsnäoloa ja katsoa, mihin se johtaa. Sivuston palveluihin kuuluu myös blogi, johon kirjaan mahdollisuuksien mukaan tuikitärkeää tietoa tämänhetkisestä mielentilastani ja musiikkivalinnoistani.

Jos siis olet jo MySpacessa, tervetuloa liittymään verkostooni: voimme olla Internetin parhaat kaverit.

* Tosielämässä Jim Lee on kaatanut drinkkini ja minä sittemmin varastanut hänen taksinsa, mutta säästettäköön tämä tarina muistelmiini.

Kategoria: Meta.
Tagit: ,Yksi vastaus - “Hype: Minun tilani”

  1. Isaac Franco Kirjoittaa:

    Nooooooo!!Tama ratkaisu tuotti hirvean ongelman. Aiemmin kun kirjoitin googleen katuoja hakusanan sain ensimmaiseksi suoran linkin tahan blogiin. Nyt se on kadonnut jostain syysta ja tilalla on linkkeja MySpace profiiliisi. MySpace on kaiken pahan alku.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus