Hype: Essential volume 1

16.04.2008 - 13:51 / Otto Sinisalo.


Uusi Sarjainfo on nyt tilaajilla. Kyseessä on luonnollisesti vuoden 2007 neljäs numero, johtuen erilaisista hassunhauskoista kommelluksista. Niistä johtuvat myös Maailmanmatkat-palstan arviot Shazam! ja Spirit-sarjakuvista, jotka on aiemmin julkaistu tällä sivustoilla. Lehdessä on tavallista enemmän kirjoittamiani tekstejä, muun muassa pitkä artikkeli nettisarjakuvakulttuurista nimeltään “Nettisarjakuva – uusi pienlehti?”. Tekstin työnimi oli “Vedä käteen, nettisarjakuva”, mutta lievensin hieman linjaani tekstiä kirjoittaessani. Sen kumppanina on aukeaman mittainen esittely Chris Onstadin Achewoodista, jota pidän kenties parhaana säännöllisesti ilmestyvänä nettisarjakuvana.

Viimeisimmässä Liberossa on julkaistu lyhyt kirjoittamani juttu “Fiktion presidentti”, joka pintapuolisesti raapaisee yhdysvaltalaisen fiktion presidenttikuvaa. Esitän siinä tautologisen kysymyksen: miksi amerikkalaisen viihteen presidentit ovat muuttuneet sankareista roistoiksi viimeisen kymmenen vuoden aikana? Oikeasta vastauksesta ei saa palkintoa.

Tampere kuplii ensi viikonloppuna järjestyksessä toisen tamperelaisen sarjakuvafestivaalin merkeissä. Lauantaina 19.4 osallistun Mikä mangassa maksaa -paneeliin “Vooningissa” kello 15. Kello 16 esitelmöin supersankarigenren tapahtumasarjakuvakuvista otsikolla Muutoksen illuusio “Werstaassa”. Ja voi saasta, minulla on esitelmä? Pitänee tehdä vähän valmisteluja.

Kategoria: Hype.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus