Hype: Vesantologia

31.05.2008 - 14:47 / Otto Sinisalo.


Koska Ramikin niin taannoin teki, en voinut olla yrittämättä samaa: minäkin olen juuri julkaissut ensimmäisen omakustanteeni. Ville Hännisen kanssa juonimani Otto-Wille Kustannus juhlii 40 vuotta täyttävää yhteistä toveriamme Vesa Kataistoa juuri ilmestyneellä juhlakokoelmalla.

VESANTOLOGIA
Julkaisija Otto-Wille Kustannus ja Jope Pitkänen Puutsi Sössaejöti
A5, 48 s., mustavalkoinen, värikannet, liimasidottu
Ovh. 7 e.

Tilattavissa hyvinvarustetuilta sarjakuvatoimittajilta: otto.sinisalo(at)gmail.com, ville.hanninen(at)helsinki.fi

Julkaisun voitot lahjoitetaan Vesa Kataiston virkistysrahastolle.

Jos jostain syystä päätyy tavalla tai toisella tekemisiin suomalaisten sarjakuva-aktiivien kanssa, törmää vääjäämättä Vesa Kataistoon. Ja kun Kataistoon lopulta törmää, häntä tuskin voikaan olla huomaamatta. Vesan seurassa anekdootit lentelevät, jalojuoma virtaa ja suunnitelmat hioutuvat. “Jaksettava on, olemmehan maamme eturivin miehiä”, kuten usein tulee Vesan seurassa Kalervo Palsaa mukailtua.

Vesa on kustannustoimittaja, Sarjainfon päätoimittaja ja lannistumaton sarjakuva-agitaattori, jonka kannustus on auttanut lukuisia taiteilijoita alkuun sarjakuvapiirtäjän kuoppaisella tiellä. Siten Vesaa onnittelevan antologian kokoaminen olikin oikeastaan lasten leikkiä: nimekkäitäkin taiteilijoita tarvitsi vain pyytää, ja he suostuivat mukaan. Vesantologia on paitsi tribuutti 40-vuotiaalle sarjakuvasankarille, on se myös ainutlaatuinen näköala suomalaisen sarjakuvan kirjosta, Kiroilevasta siilistä Borgtronin kautta Kiikeleihin. Lopulta on siis löytynyt yksi asia, joka yhdistää rikasta, mutta hajanaista suomalaisen sarjakuvan kenttää: Vesa Kataisto.

Mukana Vesantologiassa ennenjulkaisematonta sarjakuvaa muun muassa seuraavilta tekijöiltä:

Ville Ranta:

Milla Paloniemi:

Pertti Jarla:

Tekijät aakkosissa:

Ninni Aalto
Mari Ahokoivu
Vesa Anttonen & Purkkiorjat
Ilkka Heilä
Mikko Huusko
Ville Hänninen
Pertti Jarla
Jope
Juba
Jupu
Kaltsu Kallio
Kiikelikuoro (Petteri Oja, Jouko Pukkila, Vesa Saarinen, Sari Sariola, Roi Tekri, Toni Tirri)
Ilpo Koskela
Kati Kovacs
Reetta “Grezen” Laitinen
Ismo Lehtonen
P.A.Manninen & Hannele Kivilahti
Tommi Musturi
Jyrki Nissinen
Juri Nummelin
Milla Paloniemi
Raimo Pesonen
Ville Ranta
Anssi Rauhala
Jii Roikonen
Timo Ronkainen
Kari Sihvonen
Otto Sinisalo
Hanna Sirola
Vesa Sisättö
Tuukka Teponoja
Karstein Volle

Kiitokset piirtäjille, kirjoittajille, kustannustoimittajallemme sekä taittajallemme. Vesantologian tekijät toivottavat hyvää syntymäpäivää Vesalle!

Kategoria: Hype.2 vastausta - “Hype: Vesantologia”

  1. MK Kirjoittaa:

    ja voi video ettette voineet laajemmin hypettää tätä etukäteen. olisi tehnyt siihen sarjakuvan, nyt se unohtui. harmittaa!

  2. Anonymous Kirjoittaa:

    Laajempi hypetys olisi lisännyt todennnäköisyyttä, että päivänsankari saa tietää asiasta etukäteen. Nytkin oli silkka ihme, että suomalaisen sarjakuvan “man at the crossroads” aidosti yllättyi lahjastaan eikä tiennyt siitä etukäteen mitään.t. Ville H.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus