Huhtikuun kirjat

11.02.2006 - 18:06 / Rami Rautkorpi.


Tilaan

SUPERMAN: STRANGE ATTRACTORS TP / Gail Simone, Dan Abnett & Andy Lanning / John Byrne & Nelson
Hämähäkkimies teki minusta Marvel-fanin, mutta John Byrnen Teräsmies teki minusta sarjakuvaharrastajan. Valitettavasti Byrnen kuvituksesta on jo kauan sitten kadonnut entisaikojen terävyys, joten mitään Man of Steelin kaltaista emme tule enää ikinä näkemään, mutta otan sen minkä saan. Tosin tussaaja Nelson sai harvinaislaatuisen erivapauden tehdä merkittäviä muutoksia Byrnen kuvitukseen, joten ei ainakaan tarvitse koko ajan tuskailla sitä, kuinka irvokkaiksi Byrnen ihmishahmot ovat muuttuneet. Tarinointipuolen pelastaa Kirjoittaja Gail Simone, joka on valloittanut sydämeni kaikkien aikojen parhaalla sarjakuvahuumorikolumnilla You’ll All Be Sorry!.

THE AUTHORITY: THE MAGNIFICENT KEVIN TP / Garth Ennis / Carlos Ezquerra
Väitetään, että Garth Ennis vihaa supersankareita. Kunpa kaikki sarjakuvakäsikirjoittajat vihaisivat supersankareita siten kuin Garth Ennis.

ASTONISHING X-MEN VOL. 1 HC / Joss Whedon / John Cassaday
Tämä alkoi juuri vastikään Suomen Ryhmä-X:ssä, mutta Cassadayn kuvitus on niin kaunista, että haluan nauttia siitä tässä isokokoisessa luksusformaatissa. Tosin se yksi tyyppi näyttää joltain sivettikissalta; mikä vitsi siinä on?

ADVENTURES IN OZ TPB / Eric Shanower
Transformers- ja Buffy-lisensseillä rahastava IDW kääntää voimansa hyvän palvelukseen julkaisemalla loistavan Age of Bronzen tekijän aiemman teoksen ensimmäistä kertaa yksissä kansissa.

Tilaisin, mutta…

SEVEN SOLDIERS OF VICTORY VOL. 3 TP / Grant Morrison / Pasqual Ferry, Ryan Sook, Frazer Irving & Co.
Kerään tämän irtonumeroina. Älä jätä väliin.

DEFENDERS: INDEFENSIBLE PREMIERE HC / Keith Giffen & J.M. DeMatteis / Kevin Maguire
Oikeuden Puolustajien bwahahaha-meininki ei päättynyt Sinisen Kuoriaisen kuolemaan Max Lordin ampumana… se vain siirtyi Marvelin universumiin. Tarinassa nähdään Puolustajat alkuperäisessä kokoonpanossaan: Tohtori Outo, Hulk ja Namor. Ryhmän järjestyksessä neljäs jäsen, Hopeasurffari, esiintyy humoristisessa sivuroolissa. Kannattaa huomata, että tämä on normaalikokoinen kovakantinen kirja, ja hieman halvempi pehmeäkantinen versio julkaistaan todennäköisesti ennen pitkää.

NEW MUTANTS CLASSIC VOL. 1 TPB / Chris Claremont / Bob McLeod
Historiallisesta näkökulmasta olisin kiinnostunut näistä tarinoista, ja näitä kirjoittaessaanhan Chris Claremont oli vielä aika hyvässä vedossa. Essential-formaatti olisi kuitenkin parempi tähän tarkoitukseen. Vaikuttaa hieman liian epävarmalta sijoitukselta.

CONAN VOLUME 3: THE TOWER OF THE ELEPHANT AND OTHER STORIES TPB (Toukokuu) & HC (Kesäkuu) / Kurt Busiek / Cary Nord, Michael Wm. Kaluta & Dave Stewart
Eksklusiivinen sopimus DC:n kanssa tekee piakkoin lopun Busiekin lupaavasta elämänurasta Conanin käsikirjoittajana. Hyvä puoli on tietenkin se, että nyt ei ole mitenkään toivotonta unelmoida täydellisestä kokoelmasta Kurt Busiekin Conan-kirjoja. Minä tyydyn toistaiseksi kuitenkin irtonumeropinooni.

No en taatusti tilaa!

Frank Chon seuraava kirja: GORILLAS -- More creatures my readers are unlikely to ever have physical contact withFRANK CHO WOMEN: SELECTED DRAWINGS AND ILLUSTRATIONS HC / Frank Cho
Koska minulla on jo Internet!

Lähteet:
Comic Book Resources

Comics Continuum:

Diamond Previews

Kategoria: Kolumni.
Tagit:Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus