Hype: Libero 1/2007

1.05.2007 - 14:30 / Otto Sinisalo.


Hauskaa Vappua – opiskelijoiden, työläisten ja likaisten kommareiden juhlaa.

Katuoja on poliittisesti sitoutumaton, mutta se ei estä minua myymästä itseäni poliittisille julkaisuille. Vasemmistonuorten julkaiseman Libero-lehden numerossa 1/2007 on julkaistu kirjoittamani puolen sivun arvio Johanna Rojolan Täti jaksaa heilua -albumista. Rojolan aktiivisin kausi oli ennen kuin aloin tiedostaa, mitä suomalaisessa sarjakuvassa oikein tapahtuu, joten tekijän vanhoihin sarjakuviin tutustuminen oli erinomaisen kiintoisaa.

Liberon sarjakuvapitoisuus on hyvä. Lehden takakannessa ilmestyy suomen parhaan norjalaisen, Karstein Vollen, sarjakuva. Volle tekee piikikästä yhteiskunnallista sarjakuvaa graafisen suunnittelijan otteella. Kannattaa tutustua myös hänen Nazca-yhtyeensä tuotantoon – bändin uusi levy julkistetaan 12.5. Liberossa on myös toinen vakiosarjakuvapiirtäjä, mutta kyseisen taiteilijan tietoja ei valitettavasti tähän hätään löydy lehden verkkosivuilta.

Liberolla on vankat perinteet sarjakuvien julkaisualustana toimimisesta. Rojolan yhteiskunnalliset sarjakuvat ilmestyivät alkujaan Liberossa ja häntä seurasi sittemmin kansainväliseen maineeseen ja kotimaiseen pahamaineisuuteen ponnistanut Ville Ranta. Kulttuurilehti, siis.

Kategoria: Hype.
Tagit:Yksi vastaus - “Hype: Libero 1/2007”

  1. Rmäki Kirjoittaa:

    Allekirjoitetaan – tosin en tiennyt, että lehti ilmestyy yhä – mutta piirsinpä minäkin siihen sarjoja 80-luvulla! Jos vaan jostakin saisi ne eteensä – hukkasin originaalit enkä saanut lehtiä itselleni ikuna…

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus