Hype: Nuolee kuin eläin sipsiä

28.05.2007 - 17:07 / Otto Sinisalo.


Zum Teufel! -kustantamo on julkaissut muhkean, 144-sivuisen koosteen Jyrki Nissisen varhaiskauden töistä. Nuolee kuin eläin sipsiä kokoaa kolme Vainajan velat -omakustannelehteä sekä sekalaista bonusmateriaalia. Materiaali on alun perin julkaistu 2000-luvun alkupuolella edustaa Nissisen tuttua absurdistista linjaa, joskin vielä asteen vähemmän nykyistä sofiskoituneena. Ei niin, että “sofistikoitu” on yleensäkään termi, joka kuvaisi Nissisen sarjakuvia: hänen taustansa räkäisen punk-musiikin parissa näkyy hänen sarjakuviensa rosoisessa jäljessä ja pidäkkeettömässä asenteessa.

Tämä artikkeli on hype-kategoriassa siksi, että olen kirjoittanut albumiin esipuheen. Käsin, tussilla kopiokonepaperille. Kolmelta aamuyöstä deadline-päivänä. Se on hieno, olen ylpeä siitä. Piirsin kuvankin.

Olen kirjoittanut Nissisestä enemmän kuin yksikään ihminen maailmassa, joten ehkä oli luontevaa myös juontaa albumi sisään. Kuten olen kirjoittanut aiemmin, Nissinen on hankittu maku, mutta hyvä sellainen; häntä voi hypettää hyvällä omallatunnolla. Tsekatkaa näytteitä Nissisen kotisivuilta, ja uskokaa!

Kategoria: Hype.
Tagit:Yksi vastaus - “Hype: Nuolee kuin eläin sipsiä”

  1. Olli Sulopuisto Kirjoittaa:

    Hopp: typo sanassa “sofiskoituneena”.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus