Kirjoja marraskuussa ja joulukuussa

3.10.2007 - 22:45 / Rami Rautkorpi.


Marraskuu

(Joulukuu) TALES OF THE MULTIVERSE: BATMAN – VAMPIRE TP / Doug Moench / Kelley Jones, Malcolm Jones III & John Beatty
(Marraskuu) BATMAN: GOTHAM BY GASLIGHT TP / Brian Augustyn / Mike Mignola, Eduardo Barreto & P. Craig Russell
DC lanseeraa Elseworldsin uudestaan nimellä “Tales of the Multiverse”, ja uudelleenjulkaisujen joukosta löytyvät nämä helmet. Vampyyri-Batmanin seikkailuista kaksi ensimmäistä julkaistiin suomeksi (Punainen sade, 1995; Verimyrsky, 1996) muttei valitettavasti kolmatta. Ei niin, että ne olisivat mitenkään kiinnostavia tarinoita olleet, mutta Kelley Jonesin kuvitus oli aivan hurjaa. Gotham by Gaslight julkaistiin suomeksi turhan tummasävyisesti painatettuna (Batman 6/1991) mutta tässä kokoelmassa on mukana myös sen vähemmän synkkä jatko-osa Master of the Future, jossa ei ollut samaa faktan ja fiktion sekoittumisen viehätystä, vaan se oli ilmeisesti kunnianosoitus Jules Vernen tarinoihin pohjautuvalle elokuvalle Master of the World eli Albatrossin vangit.

(Joulukuu) BATMAN/SUPERMAN: SAGA OF THE SUPER SONS TP / Bob Haney / Dick Dillin, Murphy Anderson & Co.
Hopeakauden hassuttelua, joka alkaa tuntua koko ajan viehättävämmältä, eikä pelkästään sen takia, että Grant Morrison pitää siitä.

SPIDER-GIRL PRESENTS WILD THING: CRASH COURSE DIGEST / Larry Hama / Ron Lim
Tämä menee lähinnä keräilypakkomielteen piikkiin, koska Wild Thing oli yksi MC2-universumin karmeimpia ideoita: Wolverinen ja Elektran tytär. Juggernautin flanellipaitaa käyttävä poika vielä menee, mutta… Elektran pitäisi osallistua elämän kiertokulkuun vain ruokkimalla matoja.

AMAZING SPIDER-GIRL VOL. 2: COMES THE CARNAGE! TPB / Tom DeFalco / Ron Frenz
Hämähäkkitytön seikkailuja sen sijaan jaksan edelleen suositella. Siinä missä joidenkin nimeltämainitsemattomien lehtien tekijät yrittävät aina vain epätoivoisesti änkeä henkeä takaisin pulloonsa, Tom DeFalco saa oikeasti viedä tarinaa eteenpäin, piittaamatta siitä onko muutos sitten todellista vai illusorista.

EXCALIBUR CLASSIC VOL. 4: CROSS-TIME CAPER BOOK 2 TPB / Chris Claremont, Michael Higgins &
Terry Austin / Chris Wozniak, Alan Davis & Co.

Alan Davisin kuvituksen lisäksi näissä vanhoissa Excaliburin seikkailuissa viehättää se, että vaikka niissä liikutaan Ryhmä-X:n maailman liepeillä, kyseessä on oikeastaan ihan oma Marvelin universumin nurkkauksensa, eikä kaikessa ole kyse Seuraavasta Järisyttävästä X-tapahtumasta.

(Tammikuu) CONAN: THE BLOOD-STAINED CROWN AND OTHER STORIES / Kurt Busiek & Fabian Nicieza / Rafael Kayanan, Cary Nord & Co.
Erinomaisten vierailevien kuvittajien lyhyitä tarinoita Conanin uran eri vaiheista.

(Tammikuu) HIGHLANDER: THE COLDEST WAR TPB / Brandon Jerwa & Michael Avon Oeming / Lee Moder
Jaa… julkaistaisiinkohan tämä oikeasti jossain vaiheessa?

Lähteet:
Comic Book Resources

Silver Bullet Comics

Diamond Previews

Joulukuu

(Tammikuu) SUPERMAN: REDEMPTION TP / Kurt Busiek & Fabian Nicieza / Walter Simonson, Carlos Pacheco & Co.
Kyllä, tuossa lukee Walter Simonson, mikä tarkoittaa parhautta. Eikä Carlos Pachecokaan ihan turha tyyppi ole.

(Helmikuu) SUPERMAN: CAMELOT FALLS VOL. 2 HC / Kurt Busiek / Carlos Pacheco & Jesus Merino
Tässä kävi sinänsä hassusti, että kun päätin odotella Camelot Falls Vol. 1:n pehmeäkantista painosta, en osannut aavistaa, että myös Vol. 2 julkaistaisiin kovakantisena ennen kuin mitään pehmeäkantista versiota olisi luvassa. Silti nämä ovat aika ohkaisia kovakantisiksi kirjoiksi, ja hyvällä tuurilla pehmeäkantinen kokoelma tulee sisältämään koko sarjan alusta loppuun.

(Tammikuu) TALES OF THE NEW GODS TP / Mark Evanier, John Byrne & Co. / Steve Rude, John Byrne & Co.
Mukana kaikki, jotka ovat ketään, ja ilmeisesti myös Mark Millarin kirjoittama ja Steve Ditkon piirtämä tarina, mikä kuulostaa juuri sopivasti hullulta.

(Tammikuu) DOOM PATROL VOL. 6: PLANET LOVE TP / Grant Morrison / Richard Case, Stan Woch & Co.
Morrisonin viimeiset DP:t.

X-FACTOR: HEART OF ICE PREMIERE HC / Peter David / Khoi Pham
Nyt voin vihdoinkin sanoa, että olen lukenut molemmat tähän mennessä julkaistut kokoelmat Davidin uudesta Tekijä-X:stä, ja ne olivat erinomaisia. Olisin mielelläni nähnyt Ryan Sookin piirtävän sarjan jokaikisen numeron, mutta ilmeisesti kuvittajakaruselli on alkanut nyt pyörimään pahemman kerran.

FANTASTIC FIVE: THE FINAL DOOM TPB / Tom DeFalco / Ron Lim
Tämä minisarja pääsi livahtamaan ohitseni, mutta eiköhän se ihan kiva ole. Kyseessä on siis Tohtori Doomin paluu MC2-universumiin.

(Helmikuu) INDIANA JONES OMNIBUS VOLUME 1 / William Messner-Loebs, Dan Barry & Lee Marrs / Dan Barry, Leo Duranona & Co.
Ensi vuoden uuteen Indy-leffaan olisi tietysti mukava valmistautua tällaisella lukupaketilla, mutta ei tämä mikään pakko-ostos kyllä ole. Sisältää siis pelkästään Dark Horsen tuotantoa 90-alkupuolelta, ei Marvelin alkuperäisiä Indy-sarjiksia.

(Helmikuu) PREDATOR OMNIBUS VOLUME 2 / John Arcudi, Andrew Vachss & Co. / Evan Dorkin, Jordan Raskin & Co.
Vachssin nimi yhdistetään yleensä vähän erilaisiin saalistajiin… Ensimmäinen Omnibus on vielä aika kaukana pinossa, mutta tekijälista on aika hyvä vetonaula tässä.

(Helmikuu) THE SAVAGE SWORD OF CONAN VOLUME 2 / Roy Thomas / Barry Windsor-Smith, John Buscema & Co.
Nyt Dark Horse onkin kovassa vauhdissa: Ensimmäinen SSOC-klassikoiden kokoelma ei ilmesty vielä muutamaan kuukauteen, ja toista jo tyrkytetään. Tämän nyt jos minkä voi kuitenkin tilata luottavaisin mielin.

Lähteet:
Comic Book Resources

Diamond Previews

Kategoria: Meta.
Tagit:Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus