Kirjoja tammikuussa

12.11.2007 - 1:29 / Rami Rautkorpi.


(Maaliskuu) JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL HC / Keith Giffen & J.M. DeMatteis / Kevin Maguire, Terry Austin & Al Gordon
Giffenin ja DeMatteisin humoristista Justice League Internationalia (joka myöhemmin jakautui JL Europeksi ja JL Americaksi) julkaistiin kakkossarjana Teräsmiehessä vuosina 1989 ja 1990, mutta jostain syystä ei aivan alusta alkaen (lähtien numerosta 10; tämä kirja päättyy numeroon 7), eikä tietenkään loppuun saakka. Koko sarjaa ei ole myöskään julkaistu Yhdysvalloissa kokoelmina, eikä kahta 90-luvun alussa julkaistua kokoelmaakaan ole pidetty saatavilla. Toivottavasti tämä on vain ensimmäinen pitkästä kirjojen sarjasta.

(Maaliskuu) JACK KIRBY’S FOURTH WORLD OMNIBUS VOL. 4 HC / Jack Kirby / Jack Kirby, Mike Royer & Co.
Sarjan viimeinen kirja sisältää alkuperäisten Fourth World -lehtien viimeisten numeroiden lisäksi myös Kirbyn 80-luvulla tekemät päätösosat “Even Gods Must Die” ja “Hunger Dogs”. Aivan arvoistaan lopetusta ei eepos tainnut näistä tarinoista saada, sillä DC hylkäsi Kirbyn alkuperäisen päätöstarinan “On the Road to Armagetto”. Kirbyn alkuperäisiä ideoita ei ilmeisesti sarjakuvamuodossa tulla näkemään, mutta “Hunger Dogsin” kuvituksen osalta on tässä kirjassa pyritty palaamaan Kirbyn alkuperäiseen visioon. Tussaaja Mike Royer on palauttanut alkuperäiseen kokoonsa 24 sivua, joista “Hunger Dogs”-tarina koostui, ennen kuin se päätettiin laajentaa albumikokoon. Käytin tässä sanaa “alkuperäinen” aika monta kertaa, mutta se kertoo varsin hyvin, mistä tässä “Fourth World Omnibus”-julkaisusarjassa oli kyse.

X-FACTOR: MADROX – MULTIPLE CHOICE PREMIERE HC / Peter David / Pablo Raimondi
Itse asiassa missasin tämän varsinaista X-Factor -sarjaa edeltäneen minisarjan kokonaan, mutta X-Factor on osoittautunut niin hyväksi, että tämäkin oli varmasti lukemisen arvoinen. Kyseessä on siis kovakantinen versio aiemmin vain pehmeäkantisena saatavilla olleesta kokoelmasta.

ONSLAUGHT REBORN TPB / Jeph Loeb / Rob Liefeld
Tämä on typerää.

THUNDERBOLTS BY WARREN ELLIS VOL. 1: FAITH IN MONSTERS TPB / Warren Ellis, Paul Jensins & Marc Guggenheim / Mike Deodato, Steve Lieber & Co.
Ellisin osuva uudelleentulkinta Ukonnuolista julkaistiin jo kovakantisena, nyt tulossa pehmeäkantisena.

NEXTWAVE: AGENTS OF H.A.T.E. VOL. 2 – I KICK YOUR FACE TPB / Warren Ellis / Stuart Immonen
Se, ovatko Warren Ellisin vitsit hauskempia kuin potku palleille, riippuu siitä, onko kyse omista palleistasi vai jonkun muun. Immosen särmikäs kuvitus kelpaa kuitenkin korvaukseksi kivusta ja särystä.

AVENGERS WEST COAST: DARKER THAN SCARLET TPB / John Byrne, Roy Thomas & Dann Thomas / John Byrne & Paul Ryan
Kaiken järjen mukaan Marvelin olisi pitänyt julkaista tämä kokoelma VisionQuestin jatkoksi jo pari vuotta sitten, kun Purppuranoidan lasten historia oli ajankohtainen House of M:n takia. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vaikka kiinnostavaa tässä teoksessa onkin lähinnä se, kuinka pahasti Byrnen päässä viirasi, kun hän tätä kirjoitti.

(Maaliskuu) ALIENS OMNIBUS VOLUME 3 / Ian Edginton, Peter Milligan & Co. / Will Simpson, Paul Johnson & Co.
Dark Horse lykkää näitä kirjoja nyt vähän turhan tiuhaan tahtiin… tai sitten lukuvauhtini on hidastunut entisestään. Ensimmäisen kokoelman tarinoista suurimman osan olen tietysti lukenut suomennettuina, ja pelkästään sen perusteella veikkaisin, että tämäkin on hankkimisen arvoinen.

(Maaliskuu) CHRONICLES OF CONAN VOLUME 14 / Roy Thomas / John Buscema
Roy Thomasin alkuperäinen putki Conanin käsikirjoittajana päättyy tähän.

Lähteet:
Comic Book Resources

Diamond Previews

Kategoria: Meta.
Tagit:Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus