Hype: Nyt messuhintaan

24.10.2008 - 1:39 / Otto Sinisalo.


Olen puhumassa Helsingin kirjamessuilla (varoitus: kirkuvat sivut) tänään perjantaina 24.10 kello 15, Louhi-lavalla. Aiheena on “Manga vastaan länsimainen sarjakuva”. Mangan ja länsimaisen sarjakuvan vastakkainasettelu on klassinen omenat-ja-appelsiinit -keskustelu: “Uhkaako appelsiinien kasvava markkinaosuus omenien markkinoita? Syödäänkö tulevaisuudessa ainoastaan sitrushdelmiä?” Aiheesta inttäminen voi kuitenkin saada aikaan hauskaa keskustelua, ovathan vastakkainasettelut, todelliset tai keksityt, hyvän paneelikeskustelun ydin. Lavalla ovat mukana Antti Grönlund ja Antti Valkama.

Messuille ilmestyvät KirjaIN-lehden numero 4/2008 sekä KirjaIN-vuosikirja 2008. Molemmista löytyy kirjoittamiani tekstejä. Lehdessä kirjoitan suomalaisista sarjakuvablogeista ja nettisarjakuvasta yleensä, kirjassa taasen esittelen Ville Rannan Kajaanin ja Olivier Schrauwenin Poika kulta -albumin. Vuosikirjassa on arvioiden lisäksi artikkeleja, muun muassa Ville Hännisen mangajuttu, jota on jo ehditty kehua elitistisimmäksi koskaan Suomessa julkaistuksi manga-aiheiseksi asiatekstiksi.

Kirjamessuilta löytyy myös Suomen sarjakuvaseura ry:n osasto, jossa päivystän osan viikonloppua.

Kategoria: Hype.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus