Hype: Muutos 2000AD

7.04.2011 - 15:42 / Otto Sinisalo.


Blogi on viettänyt hiljaiseloa sen jälkeen, kun minut valittiin Suomen sarjakuvaseura RY:n puheenjohtajaksi – sekä Helsingin 26. sarjakuvafestivaalien tuottajaksi. Katuojan luentokiertue on kuitenkin taas lähdössä käyntiin, joten lukijat ovat tervetulleet kuuntelemaan “näkemyksiäni” jälleen Tampere kuplii -tapahtumassa ensi viikonloppuna.

Tamper Kuplii - logo

Perjantaina 8.4 kello 15.00 luennoin Tampereen yliopiston pääkirjasto Linnassa (Kalevantie 5) aiheesta “Suomalaisella sarjakuvalla menee lujaa – vai meneekö?”. Puhe keskittyy sarjakuvakentän rakenteellisiin ongelmiin – luvassa on 45 minuuttia katkeraa narinaa!

Lauantaina 9.4 kello 12.05 puhun varsinaisessa päätapahtumassa, Werstas-auditoriassa. Otsikkona on “Kuvia ja hourekuvia” – karnevalistinen katsaus ekksentrisiin sarjakuvantekijöihin ja heidän pakkomielteidensä heijastumiseen sarjakuviin.

Samainen luento nähdään myös 16.4 Helsingissä Tähtivaeltaja-päivän yhteydessä kello 18.30. Helsingin sci-fi-seuran tilaisuuden pääkallopaikkana on Domus Academica, Hietaniemenkatu 14 B. Lisäksi samainen tilaisuus avataan naissupersankaripaneelilla, johon minulla on kunnia osallistua.

Vakituisen kirjoituskeikkani jatkuvat myös. Viimeisin Tähtivaeltaja-lehti sisältää kirjoittamani maanisen pitkän historiikin Warhammer 40 000 -pelimaailmasta. Vasemmistolaiseksi hutuksikin haukuttu artikkeli tarkastelee loputtoman sodan maailmaa punavihreiden lasien läpi.

Sarjainfo-lehden numero 1/2011 on kokonaisuudessaan sarjakuvaa, joten pääsen esittelemään “taitojani” “piirtäjänä” lyhyen kolumnin muodossa. Lisäksi KirjaIN ja Anime-lehti julkaisevat säännöllisesti arvioitani ja kolumneitani.

Kategoria: Hype.
Tagit: ,Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus