Mitä opin Spider-Man 3 -elokuvasta

30.05.2007 - 12:00 / Otto Sinisalo.


Sisältää juonipaljastuksia.

Kaikki on naisten syytä. Flint Marko on ajautunut rikolliselle uralle osin todistaakseen itsensä kiittämättömälle vaimolleen, osin pelastaakseen sairaan tyttärensä. Eddie Brock turvautuu epäeettisiin konsteihin työssään tehdäkseen vaikutuksen tyttöystäväänsä. Peterin potiessa supersankariahditusta, Mary Jane lähentelee Peterin parasta kaveria Harrya. Kun samainen kaveri uhkaa tappaa Peterin, Mary Jane jättää poikaystävänsä – vaikka Peter on juuri hakannut Harryn koomaan todistaen uhkailun vähän perusteettomaksi. Pelastettuaan kirkukinkkumielitiettynsä jälleen kerran, Mary Jane jättää Peterin. Taas. Mary Jane Watson: maailman huonoin tyttöystävä.

Peter Parker on mulkku. Peterin mielestä on ihan OK suukotella tuhansien ihmisten edessä luokkakaveriaan hämähäkkimiesasussa samalla tavalla, kun ensimmäistä kertaa suukotteli Mary Janea. Tämä siis ennen pahan symbiootin vaikutusta. Symbiootin kanssa Peter änkeää Mary Janen keikalle uuden naisensa kanssa, sabotoi keikan, hakkaa portsarit ja vetää vielä Mary Janea turpiin. Peter Parker myös tykkää katsella, kun ihmiset kuolevat. Hän katselee vierestä, kun Hiekkamies muuttuu mutamieheksi. Hän jättää Harryn kärventymään asuntoonsa. Hän räjäyttää Eddie Brockin. Hän katselee vierestä, kun Harry vuotaa hengiltä. Älä koskaan jää yksin huoneeseen Peter Parkerin kanssa: hän suolistaa sinut ja katselee, kun vuodat kuiviin.

Joskus asioita vain tapahtuu. Olet piknikillä tyttöystäväsi kanssa, kun avaruussymbiootti putoaa – avaruudesta – moposi tarakalle. Olet juoksemassa poliisia karkuun, ja putoat hiukkaskiihdyttimeen. (Se nyt vain on reitillä.) Olet etsimässä arkkivihollistasi kaupungilla, kun törmäät toiseen roistoon, jolla on sama päämäärä. Olet sattumalta kirkossa juuri, kun yläkerrassa pahin vihamiehesi repii päältään avaruussymbiootin ja pudottaa sen päähäsi. Joskus elämä on todella ironista, niin kuin liikenneruuhka, kun olet jo myöhässä.


Itke, Itkumies, itke!

On ihan hyvä itkeä, ei toisinaan vaan ihan koko ajan. Jos on riitaa tyttö- tai poikaystävän kanssa, saa itkeä. Jos on juuri haavoittanut parasta kaveriaan kuolettavasti, ei kannata soittaa ambulanssia; kannattaa itkeä. Jos sankari antaa anteeksi murhamiehelle, molemmat saavat itkeä. Jos maito jääkaapissa on päivän vanhaa, anna palaa, itke pois. Jos huomaa katsovansa kaksi- ja puolituntista elokuvaa, joka haluaisi olla TV-sarjan tuotantokausi, saa itkeä.

Kategoria: Kolumni.
Tagit: ,3 vastausta - “Mitä opin Spider-Man 3 -elokuvasta”

  1. Ilja Kirjoittaa:

    Minä opin näiden lisäksi, että jos juoksee hiukkaskiihdyttimeen ja koko keho sekä kaikki vaatteet muuttuvat eläväksi hiekaksi, niin kaulakoru jossa on sairaan tyttären kuva ei kuitenkaan muutu. Se ei myöskään koskaan huku esim. vesivirtaan, koska se on tärkeä.Opin myös että pelastaakseen sairaan tyttärensä (sillä on siis…niinku…joku tauti) selvästi muuten älykäs mies ryöstelee raha-autoja ja unohtaa sitten koko tyttärensä. Hän on myös valmis pieksemään Venomin kanssa Hämyhäkkiä…kunnes ei sitten enää olekaan. Ailahteleva mies tämä itkua tihrustava hra. Marko.

  2. Jukka Vuorinen Kirjoittaa:

    Vaikuttaa sangen… mielenkiintoiselta?Ei siis kiinnostavalta, vaan… mielenkiintoiselta. Siinä on vissi ero.

  3. Hillo Kirjoittaa:

    Voi että, uskaltaako tuota edes katsoa. Odotuksia ei ollut kovin paljon, mutta silti liikaa ilmeisesti.Kumma juttu muuten, ekat hämikset oli ihan ok katsottavaa, samoin Äxmenit, mutta nämä kolmannet kierrokset tuntuu jo aika kurjalta.Ite pitäis tehä kaikki hemmetti!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus