Sinun identiteettisi tähän

15.01.2008 - 15:43 / Otto Sinisalo.


Uskon vakaasti siihen, että pöytälaatikkoon ei pitäisi jättää mitään, varsinkaan jos se on edes puolivalmista. Tämän vuoksi julkaisen Katuojassa novellin, jonka kirjoitin vuoden 2007 NOVA-tieteisnovellikilpailuun. Novelli myös liittyy olennaisesti Katuojan ydinaiheisiin, joten julkaisu täällä on edes jotenkin perusteltua.

En voittanut kisaa, joskin tekstini oli loppukilpailussa parinkymmenen muun novellin kanssa. “Idea on oivaltava ja hymyilyttää jonkin verran”, kirjoittaa palkintoraati, jonka jälkeen palkintoraati antaa minulle tikkarin ja taputtaa minua päähän.

Vakavasti puhuen olen melko tyytyväinen joihinkin novellin osiin, varsinkin ottaen huomioon, etten ollut kirjoittanut fiktiota yli kymmeneen vuoteen kun päätin osallistua kisaan. Jälkikäteen kylläkin tietyt kokonaisuuden rakenteelliset ongelmat pistävät silmään. Otin myös haltuun Stewart Homen neuvon: jos kirjoittaminen muuttuu tylsäksi, kirjoita seksikohtaus. Ilmeisesti pitkästyin heti alussa. Ja lukuisat kerrat sen jälkeen.

Novellin nimi on myös sangen kaamea, deadline-päivänä keksitty väännös joka ei ole edes kunnollista suomea. Työnimi “Amerikan Psyko vs. Hello Kitty” olisi ollut parempi, joskin vähän eri tavalla ongelmallinen.

Lopuksi, niille jotka tuntevat minut: kyllä, se on minä. Totta kai se on. Minähän sen kirjoitin, eikö vain?

Sinun identiteettisi tähän (PDF, 114 KB).

Kategoria: Fiktio.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus