Hype: Mukana jännä yllätyslahja

1.10.2008 - 14:41 / Otto Sinisalo.


Sellaiset olivat siis Helsingin 23. sarjakuvafestivaalit. Kiitos jos kävitte! Ja nyt, muuta hypeä.

Hei, Jokeri – onko sinulla pommeja?

Palataan asiaan, Jokeri!

Tulkaa ostamaan jäämistöäni: lauantaina 4.10 kello 10 – 16 olen Helsingin sarjakuvakeskuksella (Kolmas linja 17, Kallio) myymässä pois vanhoja sarjakuviani sarjakuvakirppiksellä. Tule hakemaan itsellesi kaikki se pseudomanga, jota et tiennyt haluavasi! Lisäksi poistan kokoelmastani erinäisiä supersankarinimikkeitä, joita en enää viitsi katsella. “Kokoelmallani” tarkoitan epämääräistä kasaa asuntoni lattialla, mutta siltikin lehdet ovat suhteellisen hyvässä kunnossa.

Huomaan, etten ole muistanut nostaa taannoista artikkeliani Lumonetissä. Kyseisessä tuplapläjäyksessä arvioin sekä Yön Ritarin paluun – taas kerran – sekä Tex Willer -kokoelma Luurankoylängön. Olen pitkään ajatellut westernin olevan koko lailla kuollut genre, etenkin sarjakuvissa, joissa sen ydinyleisö tuntuu koostuvan nostalgiannälkäisistä sedistä. Silti alun perin 50-luvulla ilmestynyt Luurankoylänkö jaksoi viihdyttää, ei vähiten riemastuttavan ylimalkaisen rasisminsa ja täysin umpikaheleiden “mystisten” elementtiensä vuoksi.

Seuraavassa numerossa: neekereitä ja rättipäitä!

Sarjainfon numerossa 1/2008 – kyllä, “vuoden ensimmäisessä numerossa” – haastattelen Pertti Jarlaa hänen työstään markkinointiviestinnän parissa. Haastattelun voit lukea Sarjakuvaseuran sivuilta. Lisäksi lehdessä on myös pino kirjoittamiani arvioita sekä artikkelipuolella muuta asiaa liittyen sarjakuviin markkinoinnissa.

Liberossa 3/2008 haastattelen lyhykäisesti Mike Pohjolaa. Pohjolan esikoisromaani Kadonneet kyyneleet on jossain määrin Neil Gaiman -vaikutteinen nuorten fantasiakirja ja kelpo päänavaus aiemmin muun muassa roolipelejä kirjoittaneelta Pohjolalta. Lehden voi lukea myös netistä Liberon sivuilta.

Ensimmäisessä Anime-lehden kolumnissani käsittelen tapaa, jolla mangasta ja “perinteisestä sarjakuvasta” puhutaan. Olen todennäköisesti yksi harvoja, joita riepoo näin voimakkaasti mangan erottaminen kaikesta muusta sarjakuvasta sarjakuvakeskustelussa, mutta Anime-lehti antoi minulle ystävällisesti kokonaisen sivun tilaa rynnäköidä urheasti suoraan päin tuulimyllyn seinää. Lisäksi lehden taitto päätti käyttää lähettämääni kolumnistikuvaa kuvituskuvana, joten naamani irvistelee puolen sivun kokoisena lehden lukijaparoille. Tämä huvittaa minua, ja kenties yksin minua.

Kategoria: Arvio, Hype.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus